De dag tegen het pesten of dagen voor verbindende communicatie

Verschillende reacties kreeg ik via diverse kanalen dat ik de “dag tegen het pesten” onder de aandacht bracht. Dat heeft me aan het denken gezet. Als ik tegen pesten wil zijn waar ben ik dan vóór. “Dag tegen het pesten” (19 april j.l.) betekent de focus op iets wat niet moet zijn maar onze hersenen verstaan niet het woord “niet”. Waar kan de campagne zich dan wel op richten? Wat is het positief tegenovergestelde van pesten? Hoe dan ook, pesten is een vorm van communicatie die mensen op een negatieve uitdrukkingsvorm met elkaar verbindt. Dan ligt het toch voor de hand om een landelijke campagne te maken die gericht is op “verbindende communicatie” of een ander positief geformuleerde vorm van communiceren. Wie heeft er ideeën en welke titel zou die landelijke campagne dan veel beter mee kunnen krijgen.
Zijn er mensen die invloed hebben in deze naamsverandering?
Leg de focus in ieder geval op iets wat wel is uit te voeren.

2 Reacties op “De dag tegen het pesten of dagen voor verbindende communicatie

  1. ha jeroen,
    leuke vraag en ik denk in positieve vorm aan een dag voor verdraagzaamheid, maar toch: ergens TEGEN zijn maakt me op een of andere manier meer strijdbaar en daarom is voor mij deze naam niet zo slecht…. de bedoeling is toch dat we ongewenst gedrag tegengaan?
    mooie groet, marie

  2. Dank voor de reactie en mijn focus ligt op iets wat pesten in de goede zin kan vervangen waardoor mensen weten wat ze wel kunnen toen in plaats van ergens tegen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s