Jippieee!!! vakantie

VAKANTIERITUELEN

Het bekende beeld van hollende blije kinderen die de school uit rennen. Het is vakantietijd en tijd om te ontspannen. Moeder heeft de afgelopen dagen gezwoegd want “we willen meteen weg want het zal wel druk worden en anders komen we niet op tijd in ons huisje aan…..” Vakantie is altijd de tijd van relax en ontspanning alhoewel…. Kinderen opvangen op school en ze willen volgens traditie op weg naar huis een vakantievierijsje. De koffers staan nog allemaal open want de sokjes en onderbroekjes moeten nog uit de was. Zijn de broodjes voor onderweg al gesmeerd en heeft manlief de bandenspanning gecontroleerd en de sapjes in de auto aangevuld want …in die hitte wil je toch geen pech krijgen.  Zijn alle paspoorten of  ID’s in de pocket? Zijn alle spelletjes en boeken al uitgezocht? Jemig de pemig. Vakantiestress of een ontspannen start.  Wie herkent zich hierin? En wie in het gezin maakt zich er het meeste druk over?

AANGEKOMEN OP DE CAMPING.

De stress van deze vakantieorganisatie en de thuisroutine dendert door in de beginperiode van de vakantie. Je voelt je ongelukkig als je op een stoel zit en als je denkt dat je even wil lezen. Het hoofd raast nog en je hebt geen rust in je kont. “Ik ga maar even opruimen in de caravan”.  “Lieveling, er is nog helemaal geen rommel en je hoeft nog niks op te ruimen” roept hij vanachter zijn krantje. “Probeer je te ontspannen….”  Pfffft.

Ik verwacht dat veel mensen dit beeld herkennen en elk jaar gebeurt toch weer hetzelfde. Zou het er dan bij horen of kan het anders. Ik verwacht dat het anders kan. Maar het idee kan nooit van mij komen omdat het niet jouw idee is.

REGISEREN DOOR TE VERDELEN

-Hoe kun je de voorbereiding ook relaxt laten lopen en vooral …. hoe zorg ik dat het een patroon blijft.                                                                                                                   -Hoe regiseer ik mezelf, man- of vrouwlief en de kinderen.                                       -Wie kan welke rol spelen en is juist goed in bepaalde onderdelen van het vakantieritueel.                                                                                                                              -Wie neemt de verantwoordelijkheid waarvoor?                                                   -Wanneer begint de voorbereiding?

De uitdaging is om met rust in jouw hoofd op vakantie te gaan zodat signalen als …..”Mam, wanneer zijn we er?” op een relaxt wijze gepareerd kunnen worden. Op welke creatieve ideeën kun je komen om met z’n allen de vakantiestart tot een succes te maken? Van mij krijg je geen oplossing maar wel de vraag om erover na te denken.

BON VOYAGE

Veel zonneschijn gewenst in jouw hoofd, hart, handen en aan de hemel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s